ontwerp entree Museum Catharijneconvent

De entrees van museum Catharijneconvent en de Catharinakathedraal krijgen meer aansluiting bij de straat. Hoewel rijloper en de lichtmasten aan weerszijden van de straat doorlopen, is gekozen de bestrating van het voorplein aan te sluiten op de natuurstenen band. Hierdoor wordt de pleinruimte aan de straat verbonden. De oude drielingen, die door de herinrichting van de Lange Nieuwstraat vrijkomen, worden in het plein gebruikt. Om de entree te markeren wordt een patroon van geglazuurde okergele drielingen voorgesteld, wat steeds intensiever wordt richting entree Catharijneconvent. De drie bestaande bomen krijgen een nieuwe betekenis op het plein, de ronde boomspiegels zorgen voor een losser beeld. De grootste boom krijgt een natuurstenen zitrand en een groene invulling.

inrichtingselementen plein Catharijneconvent
bespreken eerste proef stenen Catharijnecovent bij Koninklijke Tichelaar in Makkum
impressie ter hoogte van Catharinakathedraal
impressie lichtbeeld

opdrachtgever: Ruimte/Stadsingenieurs gemeente Utrecht

ontwerp: 2018